AKUUTIN INFEKTION JÄLKEISET OIREYHTYMÄT OVAT UUDEN YMS-KESKUKSEN (YALE) PAINOPISTE, MYÖS LYMEN TAUTI

Valvojat:Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Waltari, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit:778
Liittynyt:Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta:Pyhtää
AKUUTIN INFEKTION JÄLKEISET OIREYHTYMÄT OVAT UUDEN YMS-KESKUKSEN (YALE) PAINOPISTE, MYÖS LYMEN TAUTI

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Ti Syys 12, 2023 17:44

https://medicine.yale.edu/news-article/ ... OWCMZ4UlDs

Akuutin infektion jälkeiset oireyhtymät ovat uuden YSM-keskuksen painopiste
11. syyskuuta 2023
Kirjailija Isabella Backman

Infektio- ja immuniteettikeskuksessa tutkijat tutkivat Long COVIDia, myalgista enkefalomyeliittiä/kroonista väsymysoireyhtymää ja hoidon jälkeistä Lymen tautia

Yale School of Medicine (YSM) käynnisti virallisesti uuden immunobiologian osastolle perustetun infektio- ja immuniteettikeskuksensa (CII) 18. elokuuta.
Akiko Iwasaki, tohtori
Immunobiologian Sterling-professori ja ihotautien sekä molekyyli-, solu- ja kehitysbiologian ja epidemiologian (mikrobisairaudet) professori; Tutkija, Howard Hughes Medical Institute

COVID-19-pandemia ja Long COVID -taudin levinneisyys ovat tuoneet valoa kiireelliseen tarpeeseen tutkia akuutin infektion oireyhtymiä. Uuden keskuksen tehtävänä on tarjota parempi ymmärrys tartuntatautien taustalla olevasta perustieteestä painottaen pitkää COVIDia, hoidon jälkeistä Lymen tautia ja myalgista enkefalomyeliittiä/kroonista väsymysoireyhtymää (ME/CFS). Se on ensimmäinen keskus laatuaan, sanoo sen luoja Akiko Iwasaki, PhD , YSM:n immunobiologian professori.

”Akuutin infektion jälkeiset oireyhtymät on historiallisesti jätetty huomiotta. Ne ovat jatkuneet vuosikymmeniä – tai ehkä satoja vuosia – mutta emme ole kiinnittäneet huomiota”, Iwasaki sanoo. "Keskusellamme on ainutlaatuinen asema näiden sairauksien torjunnassa Long COVIDin rakennusalan asiantuntemuksemme ja monien eri tieteenalojen välisten yhteistyötemme ansiosta."

Postakuutti infektio-oireyhtymä viittaa kroonisiin sairauksiin, jotka ilmenevät akuutin virus-, bakteeri- tai loisinfektion jälkeen. Niitä esiintyy useimmiten keski-ikäisillä naisilla. Vaikka oireyhtymän esiintyvyys ei olekaan uusi, se kasvaa merkittävästi COVID-19-pandemian seurauksena, jossa jopa 10 % infektioista on johtanut Long COVIDiin, mikä jättää yksilöille pitkiä, usein heikentäviä oireita. Tutkijat arvioivat, että 75 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti kärsii taudista, ja koska uusia infektioita ilmaantuu jatkuvasti päivittäin, loppua ei ole näkyvissä, Iwasaki sanoo.

"Pandemia antaa meille perspektiiviä ymmärtää, kuinka virukset ovat vaikuttaneet riskiimme muihin sairauksiin ja terveyteemme ihmisväestönä historian aikana", sanoo Nancy J. Brown, MD , Jean ja David W. Wallace Yalen lääketieteellisen korkeakoulun dekaanit.


Pitkä COVID korostaa akuutin infektiosyndroomatutkimuksen tarvetta

Pandemian puhkeamisen jälkeen tutkijat eri tieteenaloista Yalessa ja sen ulkopuolella kokoontuivat selvittämään tämän uuden tartuntataudin mysteerit. Uuden keskuksen tarve tukemaan tätä laajaa yhteistyötä tuli pian selväksi, Iwasaki sanoo. "Niinpä loimme CII:n välittämään laajempaa yhteistyötä ja edistämään ideoiden, näytteiden ja datan jakamista."

"Keskus kasvoi Iwasakin laboratoriossa", sanoo Nicole Darricarrère, PhD , CII:n tieteellinen ohjelmajohtaja. ”Joten harjoittelimme ja haudoimme hänen hämmästyttävässä ympäristössään. Olemme onnekkaita saadessamme hänen laboratorioonsa niin ammattitaitoisia ihmisiä."
Uusi keskus tutkii tartuntatautien patobiologiaa ja ennaltaehkäisyä

CII:n kautta tehtävä tutkimus keskittyy Long COVIDin, ME/CFS:n ja hoidon jälkeisen Lymen oireyhtymän patobiologiaan. Vaikka nämä akuutin jälkeisen infektion oireyhtymät laukaisevat eri patogeenit, koska niillä on usein samanlaisia ​​oireita – kuten väsymystä, virkistämätöntä unta, dysautonomiaa ja kipua – Iwasaki uskoo, että niillä on samanlaisia ​​patologioita. "Jos voimme tunnistaa edes yhden näistä sairauksista taudin taustalla olevan syyn, voimme soveltaa tätä tietoa muunlaisten akuutin jälkeisen infektiosyndroomien ehkäisyyn ja hoitoon."

Keskuksen toinen haara keskittyy sairauksien ehkäisyyn. Tämä sisältää tutkimuksen erilaisista rokotusstrategioista ja yleisistä rokotuksista eri tekijöille. "Rokotteet ovat todella tärkeitä näiden sairauksien ehkäisyssä", Iwasaki sanoo. "Olen siis myös toiveikas, että voimme kehittää parempia ehkäiseviä mekanismeja sairauksien hoitoon keskittyvän tutkimuksen rinnalle."
Keskuksen jäseniä ovat seuraavat maailman johtavat asiantuntijat: Anne Wyllie, PhD , Nathan Grubaugh, PhD , Craig Wilen, MD, PhD , Maudry Laurent-Rolle, MD, PhD , Ellen Foxman, MD, PhD , Ruslan Medzhitov, PhD , Anna Pyle, PhD , Benjamin Goldman-Israelow, MD, PhD , Erol Fikrig, MD , David Martinez, PhD , Albert Ko, MD , Carolina Lucas, PhD , Inci Yildirim, MD, PhD , Albert Shaw, MD, PhD , John Tsang , PhD , Lisa Sanders, MD ,Carlos Oliveira, MD, PhD , Charles Dela Cruz, MD, PhD , Justin Belsky, MD , Harlan Krumholz, MD , David van Dijk, PhD , Wade Shulz, MD, PhD , Leying Guan, PhD , Smita Krishnaswamy, PhD , Etienne , PhD, ja Aaron Ring, PhD.
Lähettäjä Robert Forman 11. syyskuuta 2023

Vastaa Viestiin