YLEISIN VIRHEELLISESTI DIAGNOSOITU SAIRAUS

Borrelioosiin sairastuneiden henkilökohtaisia kokemuksia taudista ja sen hoidosta.

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
soijuv
Viestit: 3150
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

YLEISIN VIRHEELLISESTI DIAGNOSOITU SAIRAUS

Viesti Kirjoittaja soijuv » Su Syys 06, 2009 22:03

ABC 13:n uutisankkuri Noreen Turyn

"Juuri tälläkin hetkellä tuhannet ihmiset kärsivät samantapaisista oireista - selittämättömistä kivuista, lievästä kuumeilusta, voimakkaasta väsymyksestä jne. - eivätkä he tiedä mikä heidän oireidensa syynä on. Kyseessä on yksi tänä päivänä yleisimmin virheellisesti diagnosoiduista lääketieteellisistä ongelmista - borrelioosi. Mikäli infektiota ei hoideta oikein, se voi aiheuttaa vakavia nivel-, sydän- ja keskushermosto-oireita."

ABC 13:n uutisankkuri Noreen Turyn tuntee taudin sillä hän sairastaa sitä. Tauti diagnosoidaan usein virheellisesti MS-taudiksi, krooniseksi väsymykseksi, lupukseksi, fibromyalgiaksi jne. Michele Sprucen lääkäri kertoi tämän oireiden olevan mielikuvituksen tuotetta ja että tämä tarvitsee psykiatrin apua.

"Kävin urologin, neurologin ja useiden muiden lääkäreiden vastaanotolla eikä yksikään tehnyt borrelioositutkimuksia. Vasta kaksi vuotta sitten yksi lääkäri tunnisti oireet, lopetti kaikki siihen asti käytössä olleet lääkkeet ja aloitti antibioottihoidon." Kuudessa kuukaudessa Michele tuli kuntoon ja meni takaisin töihin joksikin aikaa. Koska hoidot aloitettiin liian myöhään ei tautia saatu kuitenkaan kokonaan hoidettua joten Michele on nyt työkyvyttömyyseläkkellä.

Tri Norton Fishman on borrelioosiin erikoistunut lääkäri: "Olen tehnyt töitä 42 vuotta ja kokemusteni perusteella voin sanoa, että borrelioosi on yksi vaikeimmin diagnosoitavista ja hoidettavista taudeista. Huomasin, että suurimmalla osalla (80 %) aiemmin hoitamistani väsymys- ja fibromyalgiaoireista kärsivistä oireiden syynä oli borreliabakteeri. "

Noreen: "Olette siis sitä mieltä, että monet sairastavat borrelioosia tietämättään? "

Tri Fishman: "Ehdottomasti"

Noreen: "Tuhannet?"

Tri Fishman: "Paremminkin miljoonat."

Infektiotauteihin erikoistunut lääkäri Robert Brennan: "Aiemmin sanottiin, että kupan aiheuttaja on "suuri imitaattori", sillä se aiheuttaa mitä erilaisimpia oireita, kuten halvaantumisia, dementiaa, sydänsairauksia jne. Borreliabakteerin kohdalla on kyse samasta asiasta. Borrelioosia on vaikea diagnosoida, koska nykyiset testit ovat epäluotettavia, ihminen ei ole välttämättä koskaan nähnyt itsessään punkin- tai muiden verta imevien hyönteisten puremia eikä hänelle ole tullut ihomuutosta tai hän ei ole huomannut sitä. Borrelioositestien epäluotettavuuden vuoksi diagnoosia ei tule perustaa niiden varaan. Sen sijaan tulisi tehdä salapoliisityötä. Valitettavasti vain harvat lääkärit kuitenkaan kuuntelevat potilaitaan riittävästi. "

Koko kertomus + videot:

http://www.wset.com/news/stories/1107/470355.html

Vastaa Viestiin