MS-TAUTI?

Borrelioosiin sairastuneiden henkilökohtaisia kokemuksia taudista ja sen hoidosta.

Valvojat: Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
soijuv
Viestit: 3040
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

MS-TAUTI?

Viesti Kirjoittaja soijuv » Ma Huhti 19, 2010 11:25

"Tutkijoiden mukaan MS-oireiden syynä voi olla borreliabakteeri. Borreliabakteeri pystyy aiheuttamaan lukuisia neurologisia oireita. Diagnostiikkaa vaikeuttaa se että borrelioositestit eivät ole täysin luotettavia.

Kathleen Crangin mielestä tilannetta tulee selvittää laajemmin mikäli henkilöllä on MS-oireita ja esim. sydänoireita, niveloireita, iho-oireita tms. Crang tutki kirjallisuutta ja löysi useita raportteja joissa borrelioosi oli diagnosoitu väärin MS- tai ALS-taudiksi, fibromyalgiaksi jne.

Crang, 44, on itse esimerkkinä siitä että virhediagnooseja tehdään. V. 1999 hänen kerrottiin sairastavan MS-tautia. Myös magneettikuvauksessa (MRI) nähtiin taudille tyypillisiä valkean aineen muutoksia. Kuusi kuukautta myöhemmin oireiden havaittiin johtuvan borreliabakteerista ja antibioottihoito aloitettiin."

http://timestranscript.canadaeast.com/l ... le/1020504



Doctor wonders if bacteria carried by ticks is being misdiagnosed as nerve condition

WINNIPEG - A Winnipeg researcher says some Manitobans diagnosed with multiple sclerosis may actually have symptoms of bug-borne bacteria.

Kathleen Crang says borrelia bacteria are carried by ticks and are the same ones that cause Lyme disease.

Tests for Lyme disease can be unreliable and many of the disease's 75 known symptoms mimic other nerve conditions. Case studies have even found that Lyme disease can produce lesions on the brain like those seen in people with MS.

Crang wonders whether doctors may be misdiagnosing MS in Manitoba because Lyme disease is thought to be rare in the province.

Manitoba has one of the highest rates of multiple sclerosis in the country.

"If I knew someone with MS, I'd be saying, 'Let's look at those questions,'" said Crang. "If their MS is coupled with heart problems or skin rashes or rheumatological involvement, there might be some question as to why."


Crang's research has found numerous reports in Europe and the United States of Lyme disease initially being misdiagnosed as everything from MS to ALS to fibromyalgia.

Crang, 44, is living proof that the mistake can be made. In 1999, doctors told the high school science teacher that she had multiple sclerosis. An MRI appeared to confirm the diagnosis. But some unusual symptoms such as joint pain pushed her to investigate her sudden sickness.


Six months after being diagnosed with MS, Crang learned she didn't have it after all. A successful antibiotic treatment for Lyme disease followed.

Tiina
Viestit: 328
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 22:51
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja Tiina » Su Kesä 20, 2010 12:54

Hei Pekka

Borrelia-bakteeri saattaa aiheuttaa Parkinson-tyyppisen oireiston, jolloin pidemmästä antibioottihoidosta saattaa olla apua. Parkinson on melko yleinen borrelioosin virhediagnoosi niin meillä kuin maailmallakin.

Monet suomalaiset ovat hakeneet apua borrelioosinsa hoitoon ainakin Saksan Augsburgissa sijaitsevalta klinikalta, jossa työskentelevät borrelioosiin ja lisäinfektioihin erikoistuneet lääkärit. Klinikalla testataan myös lisäinfektioita ja näitä on lähes poikkeuksetta myös jäseniltämme löytynytkin. Kyseessä ei tuntuisi olevan pelkästään Borrelia-bakteerin aiheuttama borrelioosi vaan täytyy puhua pikemminkin monimikrobiongelmasta. Yleisesti löytyneitä lisäinfektioita ovat olleet mm. mykoplasma ja keuhkoklamydia.

Kyseisen klinikan kotisivut löytyvät tästä alla olevasta osoitteesta

http://www.b-c-a.de/index.php?L=1

Jos harkitset vakavissasi klinikalle lähtöä, niin suosittelen liittymään yhdistyksemme jäseneksi, jolloin pääset lukemaan myös jäsenkeskustelufoorumilla olevia Saksan klinikalla käyneiden suomalaisten kokemuksia.

Yleisesti ottaen voidaan todeta, että kaikki klinikalla itseään hoidattaneet jäsenemme ovat tulleet parempaan kuntoon, mutta täydellisestä paranemisesta on turhan aikaista vielä puhua tuntien Borrelia-bakteerin hankalan "luonteen".

Löydät myös varmaan jäsenistöstämme Saksan klinikalla käyneitä henkilöitä, jotka voivat antaa sinulle tärkeitä käytännön neuvoja klinikalla vierailua varten.

Niin kauan kuin on elämää on oltava toivoakin. Tämän vuoksi osa suomalaisistakin on päätynyt ratkaisuun, että lähtevät hoidattamaan itseään ulkomaille, jos Suomessa tulee hoidoissa "seinä" vastaan.

Vastaa Viestiin