MAHA- SUOLIKANAVA ONGELMAT, LAPSET/NUORET

Miten Borrelioosi ilmenee lapsilla ja nuorilla?

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit: 450
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

MAHA- SUOLIKANAVA ONGELMAT, LAPSET/NUORET

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Ke Heinä 29, 2020 11:25

https://danielcameronmd.com/gastrointes ... vmCGcPFyhM

KONEKÄÄNNÖS

By Dr. Daniel Cameron
Ruoansulatuskanavan oireet Lymen taudin potilailla voivat olla melko yleisiä. Vuosikymmenien ajan tutkimuksissa on todettu B. burgdorferi -bakteereita Lymen potilaiden maha-suolikanavassa. Itse asiassa vuonna 1999 tehdyssä tutkimuksessa todettiin "Lymen taudin esiintymistä maha-suolikanavassa, kun se vahvistettiin PCR-tutkimuksella B. burgdorferi -DNA: lle 14: llä 20: stä Lymen diagnoosin saaneesta potilaasta ja kahdessa Crohnin tautia sairastavassa kontrollikohteessa." [2]

Lisäksi kirjoittajat kertoivat "Lypsipotilailla löydettiin biopsiatodistuksia gastriitista, pohjukaissuolihaavasta ja koliitista, ja ne liittyivät B. burgdorferin havaitsemiseen ruoansulatuskanavassa."

Perinteisesti kliiniset lääkärit ovat hylänneet maha-suolikanavan oireet Lymen taudin potilailla riippumattomina sairauteen. Mutta kuten Stolk ja hänen kollegansa kuvailevat tapausraportissaan, Lymen tauti voi tosiasiassa aiheuttaa maha-suolikanavan ongelmia. [3]

"Vaikka vatsakipua ei yleensä pidetä merkityksenä Lymen taudista, tässä tapauksessa raportissa kuvaillaan potilasta, jolla on selittämätöntä vaikeaa vatsakipua, joka osoittautui lopulta radikulopatian vuoksi Lymen tautiksi", kirjoittaa Stolk.

Lasten POTS-potilaat ja suolistosairaus

Nyt Mayon klinikan uusi tutkimus [1] paljastaa jonkin verran mahdollisesta yhteydestä maha-suolikanavan oireiden ja Lymen taudin välillä. Kirjoittajat eivät sisällyneet tutkimukseensa Lymen taudin saaneita henkilöitä, mutta he arvioivat lapsipotilaita, joilla oli POTS, yleinen sairaus Lymen taudin potilaiden keskuudessa.

Lymen taudin potilaiden ruuansulatuselimistön ongelmat voivat olla seurausta autonomisesta toimintahäiriöstä.NAPSAUTA LÄHETTÄÄ
Kirjoittajat havaitsivat, että maha-suolikanavan ongelmia havaitaan usein lapsilla, joilla on ortostaattinen intoleranssi (OI) ja POTS. Heidän artikkelissaan “Ruoansulatuskanavan liikkuvuuden arviointi ortostaattista intoleranssia sairastavilla lapsilla: Mayo Clinic -kokemus” kuvataan 100 POTS-potilasta, jotka oli siirretty lasten gastroenterologiseen klinikkaan vuosina 2004 - 2017 GI-valitusten vuoksi.

POTS-lapsilla oli todisteita autonomisesta toimintahäiriöstä käyttämällä 70 asteen kallistustestiä ylöspäin (HUT). "POTS-ryhmässä HR: n nousu oli ≥40 lyöntiä minuutissa 5 minuutin kuluessa kallistumisesta pään yläpuolella ilman merkittävää muutosta BP: ssä", kirjoittaa Manini et al.

Tutkimustulokset viittaavat siihen, että maha-suolikanavan ongelmat Lymen taudin potilailla voivat olla seurausta sairauden aiheuttamasta autonomisesta toimintahäiriöstä.
Heidän maha-suolikanavan oireita olivat vatsakipu (63%), pahoinvointi (51%), ummetus (26,7%), itse ilmoittamat painonpudotukset (18%), oksentelu (17%), ripuli (7%) ja turvotus (7%). ). Yleisimpiä yleisiä oireita olivat päänsärky (47%), väsymys (41,6%) ja huimaus (23%).

Potilaiden keski-ikä oli 15-vuotias, naisista 68%.

Siellä oli laaja valikoima maha-suolikanavan ongelmia. Mahan mahavirtauksen viivästyminen 4 tunnin kohdalla ja hidas 24 tunnin paksusuolen kulkeutuminen olivat tutkimuksen mukaan yleisiä. Muita löydöksiä olivat vähentynyt mahalaukun sopeutumiskyky, hidas paksusuolen kulkeutuminen ja dyssynerginen uloste.

Dyssynergic on eräs lantionpohjan toimintahäiriö. ”Lantionpohjan toimintahäiriöt voivat aiheuttaa ummetusta ja vaikeuksia erittymisessä”, Rao ja hänen kollegansa selittävät. [4]

"Myöhemmin, tämän kokonaisuuden kuvaamiseen on käytetty useita termejä, mukaan lukien anismus, lantionpohjan dyssynergia, obstruktiivinen defekatio, paradoksaalinen puborectalis supistuminen, lantion ulostulon tukkeutuminen ja spastinen lantionpohjan oireyhtymä."

Ortostaattinen suvaitsemattomuus ja suolistosairaudet

Manini havaitsi, että jopa lapsilla, jotka eivät täyttäneet POTS-kriteerejä, mutta kärsivät ortostaattisesta intoleranssista, oli samanlaisia ​​maha-suolikanavan ongelmia.

”Ortostaattinen suvaitsemattomuus (OI) voidaan määritellä huonoksi suvaitsevaisuudeksi pystyasennossa, ja se johtaa monipuolisiin kliinisiin esityksiin, jotka sisältävät tajunnan menetyksen estämisen, kognitiiviset vajavuudet, huimaus, näkövaikeudet, sydämentykytys, päänsärky, väsymys, heikkous, kalpeus, diaforeesi ja takykardia ”, Rao kirjoittaa.

johtopäätös

Tutkimuksessa pääteltiin, että autonominen hermosto näyttää olevan potilaiden kuvaamien maha-suolikanavan ongelmien taustalla.

Vaikka tässä tutkimuksessa keskityttiin lapsipotilaisiin, muissa tutkimuksissa on ilmoitettu vastaavista havainnoista aikuisilla, kirjoittaa Manini. "Ortostaattiseen hypotensioon liittyvät autonomisen hermoston häiriöt on liitetty aikuisten moniin ruuansulatuskanavan liikkuvuushäiriöihin."

Toimittajan huomautus: Kirjailijat eivät tutkineet, kärsivätkö kukaan heidän 100 POTS-potilaastaan ​​Lymen tautia.

Tutkimustulokset viittaavat siihen, että maha-suolikanavan ongelmat Lymen taudin potilailla voivat olla seurausta sairauden aiheuttamasta autonomisesta toimintahäiriöstä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Vastaa Viestiin