KAKSISUUNTAINEN LASTEN MIELIALAHÄIRIÖ LIITETTY PUNKKI PERÄISIIN SAIRAUKSIIN

Miten Borrelioosi ilmenee lapsilla ja nuorilla?

Valvojat:Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Waltari, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit:562
Liittynyt:Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta:Pyhtää
KAKSISUUNTAINEN LASTEN MIELIALAHÄIRIÖ LIITETTY PUNKKI PERÄISIIN SAIRAUKSIIN

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » To Syys 09, 2021 11:17

KAKSISUUNTAINEN LASTEN MIELIALAHÄIRIÖ LIITETTY PUNKKI PERÄISIIN SAIRAUKSIIN

Lue koko artikkeli

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/reijoh ... CCcJ3-gWBM
23.7.2021

Punkkien välittämät sairaudet
Kymmenen vuotta sitten sain tietää, että New Jersey, missä harjoitteluni sijaitsee, on Lymen endeeminen tila. Mutta miten oli mahdollista, että niin monet potilaistani saivat positiivisen testin? Ehkä testi oli väärä? Lähetin jopa näytteitä omasta verestäni kahteen erikoislaboratorioon (Igenex ja Galaxy Diagnostics) testauksen tarkkuuden tarkistamiseksi, ja pidin tuloksia varsin uskottavina eri syistä.
Huomasin myös, että kun opin jatkuvasti enemmän Lymestä ja muista TBI: istä erilaisissa erikoiskokouksissa, kuulin usein esityksiä aikuispotilaista, joille diagnosoitiin kaksisuuntainen mielialahäiriö ja joiden myöhemmin todettiin kärsivän jostakin punkkitaudista. Tämä kuulosti aivan "lapsiltani".
Tämän kokemuksen pohjalta päätin tehdä retrospektiivisen kaavion tarkastelun määrittääkseni todisteiden määrän punkkien aiheuttamalle infektiolle altistumisesta 27 peräkkäin nähneessä kaksisuuntaisessa mielialahäiriössä olevissa nuorissa, joita hoidin helmikuun 2013 ja heinäkuun 2015 välisenä aikana.
27: stä 81% (22/27) oli miehiä ja 19% (5/27) naisia, joiden keski -ikä oli 7,3 vuotta. Viidellätoista lapsista todettiin kaksisuuntainen I (heillä oli maanisia jaksoja) ja kahdella kaksisuuntainen mielialahäiriö (masennusjaksoja ja hypomaniajaksoja).
Käyttämällä erilaisia ​​laboratorioita tehtiin verikokeita todisteiden saamiseksi altistumisesta ryhmän A beetahemolyyttisille streptokokkibakteereille ja muille tartuntatauteille, mukaan lukien Mycoplasma pneumoniae (joka voi aiheuttaa kävelykeuhkokuumeen), Borrelia burgdorferi (Lyme -tauti), Babesia , Bartonella , Anaplasma ja Ehrlichia .
24: llä 27: stä kaksisuuntaisesta lapsesta oli TBI
TBI=Tick Borne ilness, Punkki peräiset sairaudet

Vastaa Viestiin