ASIANAJAJAT VAATIVAT IDSA:aa PERUMAAN VÄÄRIÄ TIETOJA SYNNYNNÄISESTÄ LYMEN TAUDISTA

Miten Borrelioosi ilmenee lapsilla ja nuorilla?

Valvojat:Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Waltari, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit:568
Liittynyt:Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta:Pyhtää
ASIANAJAJAT VAATIVAT IDSA:aa PERUMAAN VÄÄRIÄ TIETOJA SYNNYNNÄISESTÄ LYMEN TAUDISTA

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » To Marras 18, 2021 11:28

https://www.lymedisease.org/advocates-c ... etraction/

Asianajajat vaativat IDSA:aa perumaan vääriä tietoja synnynnäisestä Lymen taudista

Mothers Against Lyme, ryhmä puolestapuhujia, jotka ovat huolissaan Lymen taudin ja sen rinnakkaisinfektioiden vaikutuksista raskaana oleviin naisiin, lapsiin ja perheisiin, vaatii perumaan lausunnon Infectious Diseases Society of Americassa (IDSA), American Academy of Neurology. (AAN), American College of Rheumatology (ACR) 2020 Clinical Practice Guidelines for Prevention, Diagnosis and Treatment of Lymen tauti, joka edistää väärää diagnoosia ja haittaa raskaana oleville naisille ja lapsille joilla on synnynnäinen tartunta.
Mothers Against Lyme lähetti 20. lokakuuta peruutuspyyntökirjeen ohjeet julkaissut lehtien toimittajille ja sponsorijärjestöjen johdolle. Kopiot lähetettiin sponsoriorganisaatioiden kliinisen käytännön ohjetoimikunnalle ja ohjeiden kirjoittajille. Ohjeet julkaistiin julkaisuissa Clinical Infectious Diseases, Neurology, Arthritis Care & Research ja Arthritis & Rheumatology.
Ohjeen sivulla e12 "Lymen taudin hoito" todetaan:
"Tähän mennessä raskauden aikana esiintyvän Lymen taudin ei ole havaittu johtavan synnynnäiseen infektioon tai synnynnäisten epämuodostumien oireyhtymään, eikä äidin tai lapsen lisähoitoa tai seurantaa suositella hoidon standardien lisäksi."
Kirjeen mukaan väite ”Tähän mennessä raskauden aikana esiintyvän Lymen taudin ei ole todettu johtavan synnynnäiseen infektioon” ei pidä paikkaansa.
40 vertaisarvioitua artikkelia
Kirje lainaa yli 40 vertaisarvioitua artikkelia, mukaan lukien CDC:n epidemiologin laatima järjestelmällinen katsaus, jotka tarjoavat todisteita synnynnäisestä Lymen taudin infektiosta.
Kirjeessä viitataan myös tutkimuksiin ja katsausartikkeleihin, jotka osoittavat, että haitalliset synnytystulokset ovat yleisiä sekä hoidetuille että hoitamattomille raskaana oleville Lymen tautia sairastaville naisille.
Haitallisia seurauksia ovat sikiökuolema, vastasyntyneiden kuolema ja vastasyntyneet, joiden lopputulos on epänormaali (esim. synnynnäiset epämuodostumat, hyperbilirubinemia, hengitysvaikeudet).
Mothers Against Lyme -tuolin Isabel Rosen mukaan "Tämän virheen korjaaminen on elintärkeää ja ansaitsee nopean tarkastelun ja korjausilmoituksen. IDSA:n, AAN:n ja ACR:n ohjeiden epätarkkojen tietojen mahdollinen haitta äideille, lapsille ja perheille on merkittävä. Palveluntarjoajat, jotka luottavat ohjeisiin, eivät pysty diagnosoimaan ja hoitamaan Lymen tautia raskauden aikana eivätkä tunnista Lymen tautia sairastavien naisten jälkeläisiä vauvoiksi ja lapsiksi. Seurauksena on lukemattomia traagisia synnytyksiä ja sikiön menetyksiä, jotka aiheuttavat elinikäistä haittaa lapsille ja heidän perheilleen."
Tekijät ovat ristiriidassa oman työnsä kanssa
Kirjeessä viitataan myös kahdeksaan IDSA:n, AAN:n ja ACR Guidelinesin tekijöiden yhteiskirjoittamaa artikkelia, jotka ovat "selvästi ristiriidassa sen kanssa, mitä he ovat kirjoittaneet ohjeissa ja jotka käsittelevät kohdunsisäistä tarttumista ja sikiön poikkeavuuksia suoraan".

Vastaa Viestiin