HUOMIOINTIKYKY OIREET LAPSILLA/NUORILLA

Miten Borrelioosi ilmenee lapsilla ja nuorilla?

Valvojat:Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Waltari, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit:533
Liittynyt:Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta:Pyhtää
HUOMIOINTIKYKY OIREET LAPSILLA/NUORILLA

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Ke Huhti 03, 2019 14:08

Kroonista Lymen tautia sairastavien lasten huomiointikyky puutteiden hallittu tutkimus

Vaikka neurologisen Lymen taudin tiedetään aiheuttavan kognitiivista toimintahäiriötä aikuisilla, tiedetään vähän sen pitkäaikaisista seurauksista lapsilla. Kaksikymmentä lasta, joilla on ollut uusia kognitiivisia toimintahäiriöitä Lymen taudin jälkeen, verrattiin 20 vastaavaan terveelliseen kontrolliryhmään. Jokainen lapsi arvioitiin kognition ja psykopatologian avulla. Lymen tautia sairastavilla lapsilla oli huomattavasti enemmän kognitiivisia ja psykiatrisia häiriöitä. Kognitiivisia puutteita havaittiin edelleen ahdistuksen, masennuksen ja väsymyksen kontrolloinnin jälkeen. Lymen tauti lapsilla voi liittyä pitkäaikaisiin neuropsykiatrisiin häiriöihin, jotka johtavat psykososiaalisiin ja akateemisiin vammoihin. Tarkastellaan seuraavia tutkimuksia.

https://neuro.psychiatryonline.org/…/…/ ... p.13.4.500

YHTEENVETO
Tutkimuksessamme korostetaan huomiontikyky ongelmien esiintymistä lasten otoksessa, jotka kehittävät pysyviä kognitiivisia oireita Lymen taudin (LYD) jälkeen. LYD: n julkaisemissa pediatrisissa tutkimuksissa on usein vain lapsia, joilla on joko varhainen paikallistettu tai varhaisessa vaiheessa levinnyt LYD. Nämä lapset eivät yleensä kehittä pitkäaikaisia ​​ongelmia ehkä siksi, että hoito aloitettiin aikaisin. Sitä vastoin tutkimuksemme osoittaa että lapset, joiden diagnoosi ja hoito viivästyvät, voivat kärsiä huomattavasti. Tässä tutkimuksessa, joka on verrattavissa Belman et ai. 22 ja Bloom et ai., 12 osoittaa, että kroonista neurologista LYD: tä sairastavilla lapsilla voi olla merkittäviä neuropsykiatrisia ongelmia. Tutkimuksemme herättää kysymyksen, olisiko antibioottien toistuva lääkitys hyödyllistä. Vain lume kontrolloitu hoitotutkimus voi vastata tähän kysymykseen ja määrittää, johtuvatko neuropsykiatriset ongelmat aikaisemmasta vai jatkuvasta infektiosta.

Tuloksemme ovat merkityksellisiä sekä mielenterveysalan ammattilaisille että Lyme-endeemisillä alueilla työskenteleville opettajille, jotka voivat olla ensimmäisiä tunnistamaan neuropsykiatrisen häiriön mahdollisen alkuperän. Tunnustamalla, että LYD voi esiintyä neuropsykiatrisilla oireilla, voi johtaa ajoissa tapahtuvaan diagnoosiin ja hoitoon. Lisäksi pysyvää neuroborrelioosia sairastavien lasten tunnistaminen on välttämätöntä, jotta nämä lapset voivat saada sopivimman lääketieteellisen, psyykkisen ja koulutuksellisen avun.

Vastaa Viestiin