LYMEN TAUTI AIHEUTTAA "VÄÄRÄN AIVOKASVAIMEN" LAPSILLA

Miten Borrelioosi ilmenee lapsilla ja nuorilla?

Valvojat:Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Waltari, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit:533
Liittynyt:Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta:Pyhtää
LYMEN TAUTI AIHEUTTAA "VÄÄRÄN AIVOKASVAIMEN" LAPSILLA

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Su Huhti 04, 2021 14:09

https://danielcameronmd.com/lyme-diseas ... mor-child/

TOHTORI DANIEL CAMERON: LYME PODCAST
LYMEN TAUTI AIHEUTTAA "VÄÄRÄN AIVOKASVAIMEN" PIENELLÄ LAPSELLA
aivot-lymen tauti
Tervetuloa toiseen Inside Lyme Podcastiin. Olen isäntäsi tohtori Daniel Cameron. Mielestäni paras tapa oppia tuntemaan Lyme-tauti on tarkastelemalla todellisia tapauksia. Tässä jaksossa keskustelen tapauksesta, johon osallistui 9-vuotias poika, jolla oli pseudotumor cerebri Lyme-taudin takia.

Kirjoittanut tohtori Daniel Cameron

Ezequiel ja hänen kollegansa kuvasivat tapausta ensimmäisen kerran British Medical Journal Case Reports -sovelluksessa vuonna 2017.¹

Pseudotumor cerebri tarkoittaa "väärää aivokasvain", koska sen oireet ovat samanlaisia ​​kuin aivokasvainten aiheuttamat. Se tunnetaan myös nimellä idiopaattinen kallonsisäinen hypertensio.

Oireet jäljittelevät aivokasvain

Poika pääsi sairaalaan "päivittäin sykkivällä frontotemporaalisella päänsärky, kalpeus, valonarkuus ja fonofobia ilman yön heräämistä, oksentelua tai visuaalisia muutoksia", kirjoittajat kirjoittavat. (Fotofobia on valoherkkyys. Fonofobia on pelko tai vastenmielisyys äänelle.)

Lääkärit löysivät papilloedeeman, joka on optisen levyn turvotus, mutta ei niskakipua. Potilaan pään CT-skannaus oli normaalia. Hänellä oli lisääntynyt avautumispaine selkärangassaan. Toisin sanoen hänen selkärangan hanastaan ​​poistettu neste oli korkeamman paineen alla.

Pseudotumor cerebri on tila, joka johtuu kohonneesta aivo-selkäydinnesteen paineesta aivoissa.
Pojalla diagnosoitiin näennäinen kasvain. Pseudotumor cerebri on tila, joka johtuu kohonneesta aivo-selkäydinnesteen paineesta aivoissa. Oireet voivat jäljitellä aivokasvain, mutta itse asiassa ne johtuvat pään kallonsisäisestä paineesta.

Hänelle määrättiin asetatsolamidia jatkoarvioinnin aikana. (Asetatsolamidi on diureetti ja hiilihappoanhydraasin estäjä, jota käytetään silmänpaineen alentamiseen.)

Pojalle testattiin monenlaisia ​​bakteeri- ja virusinfektioita, jotka kaikki olivat negatiivisia.

Hoito neuroborrelioosille

Hän asui Portugalissa, ja koska hän oli käynyt maaseudulla ennen oireiden ilmaantumista, hänet testattiin Lymen taudin varalta. Western blot ja selkärangan napautus osoittivat, että hän oli positiivinen.

Pojalla diagnosoitiin Lyme-tauti ja häntä hoidettiin 21 päivän laskimoon annetulla keftriaksonikuurilla. Hän toipui täysin.

Kirjoittajat huomauttavat, että "CSF: n [aivojen selkäydinnesteen] muutokset eivät ole yleisiä, joten niiden läsnä ollessa on välttämätöntä tutkia tarttuvaa alkuperää, kuten tässä tapauksessa tapahtui, koska kallonsisäinen hypertensio voi olla ainoa keskushermoston oire. järjestelmän infektio. "

Lisäksi " Borrelia- infektioita tulisi tutkia aktiivisesti lapsilla, joilla on keskushermostosairaus, myös muilla kuin endeemisillä alueilla."

Tässä Podcastissa käsitellään seuraavia kysymyksiä:

1. Mikä on Pseudotumor cerebri ja miksi sitä kutsutaan vääräksi aivokasvaimeksi?
2. Mitkä ovat syyt ja miten se diagnosoidaan?
3. Kuinka usein pseudotumor cerebri esiintyy Lymen taudissa?
4. Voiko se olla ainoa Lymen taudin ilmenemismuoto?
5. Voitteko keskustella pojan alkuperäisestä hoidosta?
6. Mitä mieltä olet Lymen taudin hoidosta?

Kiitos toisen Inside Lyme Podcastin kuuntelusta. Voit lukea lisää näistä tapauksista show-muistiinpanoistani ja verkkosivustoltani @ DanielCameronMD.com. Kuten aina, tykkäämisesi, kommenttisi, arvostelut ja jakamisesi auttavat levittämään sanaa Lyme-taudista. Seuraavaan kertaan Inside Lymessa.
Muista, että annetut neuvot ovat yleisiä eikä niitä ole tarkoitettu erityisneuvoiksi jokaiselle potilaalle. Jos tarvitset erityisneuvoja, kysy neuvoa kokeneelta ammattilaiselta.

Sisällä Lyme Podcast -sarja
Tästä Inside Lyme -tapaussarjasta keskustellaan Facebookissa ja se on saatavilla podcastissa ja YouTubessa . Kuten aina, tykkäyksesi, kommenttisi ja jakamisesi auttavat levittämään sanaa tästä sarjasta ja työstämme. Jos voit, jätä arvostelu iTunesiin tai mihin tahansa muualle, josta saat podcastisi.

Vastaa Viestiin