Borrelioosi ei välttämättä parane kertakuurilla

Borrelioosiin sairastuneiden suomalaisten henkilökohtaisia kokemuksia taudista ja sen hoidosta.

Valvojat:Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Waltari, Bb

Vastaa Viestiin
soijuv
Viestit:3148
Liittynyt:Ke Tammi 21, 2009 14:16
Borrelioosi ei välttämättä parane kertakuurilla

Viesti Kirjoittaja soijuv » Pe Maalis 15, 2019 08:31

Borrelioosi ei välttämättä parane kertakuurilla

Tuula Sirjosella todettiin borreliabakteeria verikokeissa kesällä 2012. Mutta kuuri ei purrut, sillä yhä vieläkin Tuulalla on oireita, kipuja ja ongelmia, jotka vain pahenevat. Suomessa tehtyä diagnoosia ei hyväksytä Västeråsissa.

Ruotsissa Tuulaa on hyppyytetty Hallstahammarin terveyskeskuksen kotilääkärin, Västeråsin ihopoliklinikan, tulehdusklinikan, reumatologin ja neurologin luona. Kukaan ei ole pystynyt kertomaan miksi Tuulan jalkoja särkee aina vaan enemmän, ihoa ja niveliä pistelee ja polttelee, suu kuivuu, päänahkaa kihelmoi, ja ennen kaikkea miksi ennen niin pirteä ja energinen nainen ei enää jaksa juuri mitään.

"Miten musta tuli tällainen?"
Tuula Sirjonen on käynyt kokeissa myös Suomessa. Helsingissä annettaisiin myös suonensisäistä antibioottihoitoa, jolla olisi suuremmat mahdollisuudet purra tautiin, mutta Västerråsin ihopoliklinikka ei hyväksy tuloksia. Täällä väitetään, ettei Tuulalla voi olla borrelioosia, koska hän on jo saanut yhden antibioottikuurin.

"Kyllähän se yksi antibioottikuuri auttaa borreliaan, jos sen saa ajoissa! Ei se sitten enää auta, jos sen saa liian myöhään. Jokuhan tässä on vialla, kun ihmisellä on näin paha olo... Kohta mä en enää edes jaksa lähteä hoitoon, vaikka antaisivatkin."

https://sverigesradio.se/sida/artikel.a ... 7DX2RQD8jE

unbiased
Viestit:26
Liittynyt:Pe Tammi 29, 2021 14:39

Re: Borrelioosi ei välttämättä parane kertakuurilla

Viesti Kirjoittaja unbiased » Su Huhti 04, 2021 12:44

Tähänkin viestiin pitää tiedottaa uutta tietoa viime vuosikymmeniltä. Erythema migransin hoitoon annettu korkeintaa 20 päivän antibioottikuuri (eri antibiotteja tutkimuksissa) paransi 52 -84% potilaista, joita oli yhteensä 1083. Näistä hoito päättyi onnistumiseen 799 potilasta ja täydellinen epäonnistuminen 284, 26%.
Amoxicilliini oli tehokkaimpia. Tällöin vain15% lle jäi boreelioosi kytemään. Tutkijoita oli 9, joilla potilaita oli 16 -140.

Borrelioosin hoidossa on kaksi suuntausta ILADS (nonprofit, international, multi-disciplinary medical society, dedicated to the diagnosis and appropriate treatment of Lyme and its associated diseases) ja IDSA (The Infectious Diseases Society of America), joka on kai WHOn hyväksymä käsitys Lyme taudin hoidossa ja ilmeisesti myös Suomen hoitokäytäntö. https://www.memoryquiltsbymarnie.ca/wp- ... .-IDSA.pdf

Tutkimus on todennäköisesti ILADS jäsenten suorittama. Minun mielipiteeni on, että ILADS, joka on erikoistunut kymmenien tuhansien borreoosi potilaiden hoitoon, on lähinnä oikeassa. Tiedän lääketieteen panevan vastaan uusia hoitomenetelmiä vuosikymmeniä ennen niiden hyväksyntää. Historia on täynnä vanhoja esimerkkejä, joita ilmeisesti borreloosin heikentämä muistini muistaa vain muutaman. Verenkierto, tulehdukset saksan synnytyslaitoksessa, kateenkorvarauhasen säteilyttämien - uusien hoitotapojen keksijät leimattiin yleensä hulluiksi.
Suomessakin silmälääkäri Kaisu Viikarin https://endmyopia.org/dr-kaisu-viikari- ... revention/ likinäön hoitomenetelmät ovat edelleenkin pannassa, vaikka ne ovat pelastaneet monen potilaan elämän. Minullakin oli -4D linssit 40 vuotiaana ja kärsin monista kivuista. Useimpia vaivaa päänsärky, johtuen fokusointilihaksen jatkuvasta jännityksestä. 50 vuotiaana laseja en enää olisi tarvinnut, elleivät optikot olisi kehittäneet minulle hajataitteisuuden, jota en saanut korjatuksi. Nyt linssit tätä kirjoittaessa ovat keskimäärin +3D.
Silmä ei suinkaa ole hiottu kiinteä optinen systeemi, vaan lihasvoimalla ja fysiologisilla paineilla toimiva muuntuva optinen järjestelmä, jota voidaan muokata. Lukiessa silmä asetttuu lähinäölle eikä helposti rentoudu, joten kaukonäkö heikkenee. Kun määrätään kaukonäköä varten lasit, joissa voi olla myös sylinteriä, ja jatkaa niillä lääkärin ohjeen mukaan lukemista, niihin tottuu ja taas kaukonäkö heikkenee seurauksena uudet lasit. Voi kehittyä vakavakin pseudomyopia. Siispä kaukonäkölaseja ei tule pitää pitkään lukiessa.

Jatta1001
Viestit:562
Liittynyt:Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta:Pyhtää

Re: Borrelioosi ei välttämättä parane kertakuurilla

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Su Huhti 04, 2021 13:40

Mielenkiintoista tietoa silmälaseista. Kiitos.

Olen potenut monenlaisia silmäongelmia ja poden edelleenkin. Silmälaseja on kolmet erilaiset ... käyttötarkoituksen mukaan. On ns. yleilasit, lähilasit ja tietokoneelle vielä omat lasit.

unbiased
Viestit:26
Liittynyt:Pe Tammi 29, 2021 14:39

Re: Borrelioosi ei välttämättä parane kertakuurilla

Viesti Kirjoittaja unbiased » To Elo 19, 2021 18:31

Tähänkin aiheeseen on uutta tutkimusta. Metamorphoses of Lyme disease spirochetes: phenomenon of Borrelia persisters https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31097026/
Borrelia bakteeri osaa sopeutua moniin olioihin ja erityisesti olosuhteisiin. Jos Lymen tauti on kroonistunut, bakteeria on erittäin vaikea hävittää elimistöstä, koska se voi muuttaa muotoaan ja muodostaa biokalvoja, joihin antibiootti ei tehoa.

Koeputkessa bakteerit voivat muokkaantua jo minuutissa. Jos spirokeetta on käpertynyt kasaan, ei se tietenkään aiheuta vasta-aineita, eikä verikoe sitä voi paljastaa. Se voi pysyä vuosiakin paketissa ja sitten sopivalla hetkellä, kun immuniteetti on alentunut, alkaa jälleen vaivata. Luultavasti minulla kävi näin kortisonilääkityksen aikana, jonka itse lopetin otettuani asioista selvää. TYKS sitä suositteli kipuihin edelleen.

Tutkimus on tehty in vitro ja nyt odotellaan, että tulee eläinkokeita in vivo ja lopuksi tutkimuksia ihmisen elimistössä. Lääketieteessa ainakin suomalaisessa on suuri aukko, joko eivät tiedä uusista tutkimuksista ja salaavat tiedon, eivätkä ota risikiä käyttää voimakkaita antibioottikuureja niiden sivuvaikutusten tähden. Luonnon lääkeaineista eivät tiedä yhtään mitään. Sen ole todennut ja huomenna selviää lisää.

Olen käyttänyt Cryptolepis, Cat's Claw, valkosipuliuute, ja tietenkin D ja C vitamiini hyvällä menestyksellä. Olen myös lopettanut Cryptolepisin kokeeksi ja oireet alkavat pahentua muutamassa päivässä. Cryptolepisis 3x5ml/d saattoi aiheuttaa maksa-arvojen kohoamista. Lopetin käytön ja Lymen oireet tulivat voimakkaina esiin noin 2 viikon jälkeen. Maksa-arvot palsivat normaaleiksi ja nyt 3x1ml/d annos ei ole niitä kohottanut kuukauteen. Se riittää juuri pitämään oireet lievinä. Otin tuota 5 kertaista annosta, koska sairaus oli paha ja halusin sitä parantaa. Luultavasti se panikin oireet kohtuullisen lieviksi. Luultavasti sitä täytyy nauttia lopun ikää, jotta spirokeetat pysyvät omissa paketeissaan.

Jatta1001
Viestit:562
Liittynyt:Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta:Pyhtää

Re: Borrelioosi ei välttämättä parane kertakuurilla

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Pe Elo 20, 2021 12:00

Tässä mielenkiintoinen kooste.En ole ehtinyt vielä kääntää kun sen eilen sain. Juttu on pitkä mutta kannattaa lukea, kääntäjällä saa jo aika hyvin selvää.

https://www.frontiersin.org/articles/10 ... sSVqaI-o7A

Vastaa Viestiin