Punkkisota

Borrelioosiin sairastuneiden suomalaisten henkilökohtaisia kokemuksia taudista ja sen hoidosta.

Valvojat:Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Waltari, Bb

Vastaa Viestiin
unbiased
Viestit:44
Liittynyt:Pe Tammi 29, 2021 14:39
Punkkisota

Viesti Kirjoittaja unbiased » Ke Maalis 30, 2022 21:16

Kuka katsoi elokuvan eilen? Nyt sen voi vielä katsella Yle Areenassa. Mutta kuinka kauan? Ruotsissa elokuva on joutunut kiellettyjen listalle. Syykin on heppo arvata, se osoittaa WHO ja THL lääketieteen olevan määräävässä asemassa ja todennäköisesti pahanlaatuisesti Lymen taudissa.

Katselin elokuvan liikuttuneena, koska elokuvan pikkupojalla oli vaikeita oreita, joita ei hoidettu. Onneksi poikaa oli videoitu sairaana ja elokuvan erinomainen ohjaaja oli saanut niitä käyttöönsä. Poika kuitenkin sai sopivaa antibioottihoitoa ja 1,5 vuoden vakavien ongelmien jälkeen lihakset ja aivot alkoivat toimia ja poika pääsi jatkamaan koulua. Minua liikutti kovin, koska itselläni oli samantapaisia mutta onneksi lievempiä oireita. Voi olla, että pojan lihaskipuja oli hoidettu immuniteettia heikentävillä kortisoneilla kuten minuakin alussa, joten punkin tartuttamat bakteerit pääsivät leviämään kaikkialle.
Sekin elokuvasta ilmenee, että taudin testaaminen verikokein voi antaa virheellisiä tuloksia.

Joonas Berghäll on onnistunut erinomaisesta. On pakko sanoa, että ihmiskunnan hyödyksi hän joutui uhraamaan elämästää monta vuotta Afrikasta saamansa punkkitaudin takia. Ilman Joonaksen sairautta historiaan jäävää elokuvaa ei olisi olemassa. Voi olla, että elokuva kielletään monessa maassa WHO määräyksestä, mutta historiaan se jää merkkiteoksena.

Jatta1001
Viestit:838
Liittynyt:Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta:Pyhtää

Re: Punkkisota

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » To Maalis 31, 2022 09:27

Kyllä, katsoin elokuvan. Samanlaisia oireita on ollut minullakin, liikuntakykyä rajoittavaan hermovaurioon asti jota ei ilmeisesti pystytä mitenkään parantamaan, on kyllä saatu oireet lievemmiksi. Olin todella pitkään hoitamatta joten erilaisista ongelmista tuli kroonisia.

Elokuvasta jäi harmittamaan keskusteluun osallistuneiden lääkäreiden "kiertelevä/kaarteleva" asenne, eikä itse ongelmasta puhuttu kun muutamalla lauseella. "Pakkopaidassa" ovat suomalaiset lääkärit vaikka käypähoitosuosituksesta sanotaan että se ei ole laki eikä lääkärin pakkopaita.

maakku
Viestit:4
Liittynyt:Pe Helmi 19, 2016 20:32

Re: Punkkisota

Viesti Kirjoittaja maakku » To Maalis 31, 2022 12:04

Hei,
mielestäni Vapalahden ja Kanervan lausunnot tekivät hallaa jälleen luokittelemalla tautimme joksikin muuksi kuin borrelioosiksi. Eihän kukaan tiedä josko häiriö johtuu juurikin aivojen kuormittumisesta viruksista ja bakteereista. Dokumentin jälkipuinti oli asiaan perehtymättömille läheisille ja ystäville vaikeaselkoinen ja tuskiamme mitätöivä = ystäväni kommentti.

unbiased
Viestit:44
Liittynyt:Pe Tammi 29, 2021 14:39

Re: Punkkisota

Viesti Kirjoittaja unbiased » La Huhti 16, 2022 19:36

Eivät viralliset ja tuskin yksityislääkäritkään voi julkisesti ilmaista mielipiteitään, vaikka olisivatkin toista mieltä. Eivät edes omat lapset voi toimia WHO
THL sääntöjen vastaisesti. Muutos on varmaan tulossa ehkä 20 vuoden kuluttua. Asiastahan ollaan oltu jo erimieltä 20 vuotta ja lääketieteessä uudet asiat lyövät läpi noin 50 vuoden kuluttua.

Jo 1940 keksittiin helicobakteeri (Helicobacter pylori, previously known as Campylobacter pylori), joka on saman tapainen korkkiruuvibakteeri kuin Borrelia burgundorferi. 1982 kaksi austraalialaista lääkäriä (Barry Marshall and Robin Warren) selvittivät bakteerin ominaisuuksia ja huomasivat sen olevan mukana vatsakalvotulehduksissa. 2005 lääkärit saivat Nobel palkinnon "for their discovery of the bacterium Helicobacter pylori and its role in gastritis and peptic ulcer disease." Vasta silloin 1940 keksityn bakteerin vaivat hyväksyttiin lääketieteessä. Borrelia on yhdistettiin Lymen tautiin kai vuonna 1982. Sairaus on näinä aikoina selvästi tunnettu, joten Nobel palkintoa voi odotella 2040 tienoilla, jos autoritaariset kuviot lääketieteessä säilyvät entisellään.

Elokuvahan paljastaa sen, että Lymen taudissa on useita vaikuttaja bakteereita ja viruksia. Borrelia on vain yksi yli kymmenen mikrobin joukossa. Lymen taudin aiheuttajana voisi pitää immunijärjestelmän kyvyttömyyttä tuhota taudin aiheuttajat. Ongelmana on taudin aiheuttamat lihas ja nivelkivut, joita lääkärit poistavat tehokkaasti kortisonilääkkeillä. Kivun poisto perustuu ikävä kyllä immuunijärjestelmän heikentämiseen ja silloin Lyme aihauttajat pääsevät vapaasti leviämään. Epäilen, että moni on saanut tartunnan jo lapsena, mutta immunijärjestelmän toimiessa mikrobit pysyvät kurissa. Kun ikää karttuu eläkeiän lähelle, immuniteetti heikentyy (voi heikentyä muistakin syistä) ja mikrobit pääsevät tuhomaan kohteensa elämää. Ne harvoin tappavat nopeasti, mutta monet kivut ja aivo-ongelmat vaivaavat.

Kun olen itse kokenut taudin todella pahana kortisonilääkityksen jälkeen, pidän siksi hyvin mahdollisena, että molemmat vanhempani kärsivät Lyme taudista ja menettivät lopulta liikuntakykynsä. Äitini sairasti fibromyalgiaa ym. ja isäni työnteli häntä lopulta pyörätuolissa. Lopuksi äiti makasi vanhainkodissa ja minä työntelin isää pyötätuolissa. Pari vuotta sitten pelkäsin, että itsekin koen sen jo vuoden perästä. Yliopistosairaala hoiti tautia antamalla kuukauden doximycin kuurin. Sen jälkeen sanottiin tauti on hoidettu, jos kipuja on, tässä on prednisolon resepti.

Otin itse kunnolla selvää taudista. Antibiootteja kukaan ei kirjoittanut, joten turvauduin luonnon lääkkeisiin, Cryptolebi ja Cats Claw. Ne auttavat ja nyt Cryptolepistä tarvitsee vain harvoin. Jos tulee tasapaino ym. Lyme oireita pitää ottaa Cryptolepistä suositukseen nähden 5 kertaiset annokset muutaman päivän ajan.
Kunto on melko hyvä. 2 vuotta sitten paino putosi 6 kg (oli 72 kg ollut jo kymmeniä vuosia) ja lihakset katosivat. Tuskin jaksoi nostaa kahvikuppia. Nyt paino on kohonnut 3-4 kg ja huomaa hauislihaksien palautuvan entiselleen. Pystyy jälleen kantamaan 30-40 kg painavia esineitä jopa rapuissa, joissa ilman kuormaa liikkuminen kaksi vuotta sitten oli vaikeaa. Suomen lääkärit ovat täysin ulalla edelleen Lymen taudista.

unbiased
Viestit:44
Liittynyt:Pe Tammi 29, 2021 14:39

Re: Punkkisota

Viesti Kirjoittaja unbiased » La Syys 30, 2023 21:18

Covid-19 rokotusten jälkeen olisi mukava tietää, kuinka monen borrelioosioireet ovat lisääntyneet. On useammassa tutkimuksessa havaittu, että mainitut rokotteet heikentävät monella tavalla immuunijärjestelmää, ja siitähän spirokeetat tykkäävät ja lisääntyvät.
Oma tautini on pahentunut enkä kuule ääniä 800-1600 herziä oikealla korvalla olenkaan. Hiukan voimakkaampia korkeitä ääniä kuulen etenkin oikealla korvalla aina 7000 herziin saakka. Tämä oli helppo todeta pianon kanssa, kuulen ylimmän oktaavin ääniä hyvin mutta siitä 2 oktaavia alaspäin ääniä en kuule kohtuullisella painalluksella. Kova isku kuuluu, koska kuulen Pianosta tulevia oktaavia korkeamoia harmonisia ääniä.
Kuulotutkimus on mielestäni virheeellinen, koska monella heikot korkeat äänet eivät kuulu, mutta voimakkaammat voivat kuulua hyvin. Kun kuulokoje asetetaan tutkimuksen mukaan, korkeissa äänissä tapahtuu ilkeää säröä ihmisten puheessa. Tämä on vain yksi mielipide, varmaan tietoon tarvittaisiin enemmän tarinaa.

Vastaa Viestiin