PIENIKUTUISEN NEUROPATIAN YHTEYS LYMEN TAUTIIN

Asiantuntijana Soile Juvonen TTT

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit: 462
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

PIENIKUTUISEN NEUROPATIAN YHTEYS LYMEN TAUTIIN

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Pe Touko 17, 2019 14:57

PIENIKUITUISEN NEUROPATIAN YHTEYS HOIDON JÄLKEISIIN OIREISIIN
https://journals.plos.org/plosone/artic ... Y9kB2-VxRA

Abstrakti
tavoitteet
Sen selvittämiseksi, onko Lymen taudin oireyhtymä (PTLDS), joka on määritelty väsymyksellä, kognitiivisilla ongelmilla ja laajoilla kivuilla Lyme-taudin hoidon jälkeen , liittyy pienikuitu neuropatian (SFN), joka ilmenee autonomisena ja aistinvaraisen toimintahäiriönä.

menetelmät
Tämä yksi keskus, retrospektiivinen tutkimus, arvioi potilaita, joilla oli PTLDS. SFN: n, dysaonomonomian vakavuuden ja aivoverenkierron poikkeavuuksien arvioimiseksi suoritettiin ihon biopsioita epidermisen hermokuidun tiheyden (ENFD), hikirauhasen hermokuitutiheyden (SGNFD) ja funktionaalisen autonomisen testauksen (syvä hengitys, Valsalva-liikkeen ja kallistustestin) arvioimiseksi. Seurattiin sydämen sykettä, uloshengityksen CO 2: ta , verenpainetta ja aivoveren virtausnopeutta (CBFv) keskimmäisestä aivojen valtimosta käyttäen transkraniaalista Doppleria.

Jatta1001
Viestit: 462
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

KUINKA LYMEN TAUTI VAIKUTTAA HERMOSTOON ?

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » La Syys 19, 2020 15:18

https://www.lymedisease.org/nerve-damag ... pu7PpNaNpc

" Kuinka Lyme vaikuttaa hermostoon?
Borrelia, Lymen taudin aiheuttava spirokeetta, voi hyökätä hermostoon ja luoda tilan nimeltä Lymen neuroborrelioosi.

Keskushermostossa infektio voi aiheuttaa aivokalvontulehduksen (aivojen turvotuksen) ja vahingoittaa erilaisia ​​aivojen tai aivorungon hermoja. Perifeerisessä hermostossa infektio voi aiheuttaa kipua, joka säteilee aistihermoja pitkin.

Tarkat syyt siihen, miksi jotkut potilaat paranevat hoidolla ja muut sairastuvat, on epäselvä. Mahdolliset mekanismit voivat sisältää pysyviä infektiovaurioita, neuroinflammatiota, autoimmuunireaktioita tai jatkuvaa infektiota.

Kuten professori Holly Ahern kertoo The pääongelma kanssa tutkimusta ns ”PTLDS” on puuttuminen tarkkaa verikokeen tai biomarkkerille. Tutkijoilla ei ole mitään tapaa selvittää, onko jatkuva infektio jatkuvien oireiden syy.

Tohtori Novak ja hänen tiiminsä lähtivät etsimään objektiivisia toimenpiteitä. ”Tiedämme, että nämä potilaat kärsivät. Seuraava kysymys on, miten kohtelemme heitä? " sanoo Novak.

"Arvokkaimpia tutkimuksia ovat ne, jotka antavat meille biomerkin, jotain mitä voimme mitata, jotta kun heitä hoidetaan, voimme objektiivisesti katsoa, ​​paranevatko he vai eivät."

Vastaa Viestiin