Borrelia bakteerin pintaproteiinit OspA, OspB, OspC jne.

Asiantuntijana Soile Juvonen TTT

Valvojat:Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Waltari, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit:838
Liittynyt:Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta:Pyhtää
Borrelia bakteerin pintaproteiinit OspA, OspB, OspC jne.

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » To Helmi 13, 2020 16:41

https://www.truthcures.org/ospa?fbclid= ... K_Y50iC8nA

Mitä ovat Ospat ?
Ne ovat Pam3Cys

Rakkulat (?) jotka suojaavat Borrelia bakteeria immuunijärjestelmän välttämiseksi, peitetään ulkopintaproteiineilla tai ospeilla, kuten OspA, OspB, OspC ja niin edelleen. Näille Ospsille on ominaista niiden kemiallinen rakenne "triasyylilipoproteiineina". Orgaanisessa kemiassa rakenne on yhtä suuri kuin funktio. Tässä selitetään kuinka Osp-toiminnot aiheuttavat tautia.

Katso kuva alkuperäisestä linkistä, joka esittää kemiallisen rakenteen, joka koostuu kolmesta asyyliryhmästä molekyylin toisessa päässä. Kemiallinen nimi on "Tripalmitoyylikysteiini", lyhennettynä Pam3cys tai joskus P3C. On helppo nähdä kolme asyyliryhmää: kolme siksak-riviä, jotka on merkitty punaisella. Nämä asyyliryhmät ovat rasvahappoja, ja ne tekevät OspA: sta ja muista borreliaalisista Ospista immunogeenisiä ja vahingoittavat myös immuunijärjestelmää.

Pam3Cys on myrkky

Triasyylilipoproteiineja hallitsevat tietyn kaltaiset reseptorit 2 ja 1 yhdessä (TLR2 / 1) ihmisen immuunijärjestelmässä. TLR2 / 1 "heterodimeeri" hallitsee myös antigeenejä, jotka liittyvät sieniin ja lipoproteiineihin muista mikrobista, kuten E. colista, tuberkuloosista ja MRSA: sta, muutamia mainitakseni. Triasyylilipoproteiineja käytetään laboratorioissa kokeellisen sepsiksen indusoimiseksi. Sieniantigeenien tiedetään aiheuttavan vakavia neurologisia sairauksia.

Vuonna 1998 synteettinen OspA-tuote hyväksyttiin käytettäväksi rokotteena, joka tunnetaan nimellä LYMErix. Se vedettiin markkinoilta kolmen vuoden kuluttua lukuisten vakavien haittatapahtumien vuoksi, mikä ei ole yllättävää ottaen huomioon vahingot, jotka triasyylilipoproteiini kykenee aiheuttamaan. Ensinnäkin se voi vahingoittaa aivoja.

OspA (Pam3Cys) aiheuttaa aivotulehduksia

Mario Philipp Tulanen yliopistosta kertoi, että OspA aiheuttaa astroglioosia: patologisia muutoksia, jotka tapahtuvat aivoissa vaurioiden tai sairauksien seurauksena. Robert Martin & Adriana Marques kansallisesta autoimmuunisairauksien ja infektiotautien instituutista (NIAID) kertoivat, että OspA aiheuttaa aivojen tulehduksia samalla kun humoraalinen immuniteetti on tylppä:

"Nämä tulokset osoittavat, että TLR1 / 2: n kautta tapahtuva signalointi vasteena B. burgdorferille voi saada aikaan vastakkaisia immunoregulaation vaikutuksia veressä ja aivojen immuunisoluissa, mikä voi olla merkitys näiden osastojen erilaiselle alttiudelle infektiolle.

"Borreliaen ja niiden lipoproteiinien immunosuppression mekanismeja kuvataan runsaasti. Napsauta alkuperäistä linkkiä saadaksesi lisätietoja.

Jatta1001
Viestit:838
Liittynyt:Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta:Pyhtää

Re: OspCulkopinnan lipoproteiini on välttämätön Lymen taudin spirokeetan selkärankaisten infektion alkuvaiheessa

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » To Maalis 16, 2023 19:59

https://journals.asm.org/doi/10.1128/jb.00440-22

Gac on Lymen taudin spirocheten OspC-virulenssiin liittyvän pintaproteiinin transkriptionaalinen repressori
Tekijät : Tatiana N. Castro-Padovani , Timothy C. Saylor , Olivia T. Husted , Andrew C. Krusenstjerna , Nerina Jusufovic , Brian Stevenson
DOI : https://doi.org/10.1128/jb.00440-22

ABSTRAKTI

OspC:n ulkopinnan lipoproteiini on välttämätön Lymen taudin spirokeetan selkärankaisten infektion alkuvaiheessa. Ruokimattomien punkkien keskisuolissa olevat bakteerit eivät ilmennä OspC:tä, mutta tuottavat korkeita pitoisuuksia, kun punkit alkavat niellä verta. Lymen taudin spirokeetat lopettavat OspC:n tuotannon 1-2 viikon kuluessa selkärankaisten tartunnasta, ja bakteerit, jotka eivät pysty säätelemään OspC:tä, puhdistuvat isäntä vasta-aineista. Siten OspC-tasojen tiukka säätely on ratkaisevan tärkeää Lyme borrelian selviytymiselle ja siksi houkutteleva kohde uusien hoitostrategioiden kehittämiselle. Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että ospC- promoottorin, ospC- operaattorin, DNA-alue 5′ tarvitaan OspC-tuotannon säätelyyn. Olettaen, että ospC Operaattori voi sitoa säätelytekijän, suoritettiin DNA-affiniteetin pudotus ja Gac-proteiinin sitoutuminen tunnistettiin. Gac:ta koodaa gyrA:n avoimen lukukehyksen C-terminaalinen domeeni sisäisestä promoottorista, ribosomiin sitoutuvasta kohdasta ja aloituskodonista. Analyysimme osoittivat, että Gac:lla on suurempi affiniteetti ospC- operaattori- ja promoottori-DNA:ita kohtaan kuin muihin testattuihin borreliaalisiin sekvensseihin. In vitro ja in vivo -analyysit osoittivat, että Gac on ospC :n transkription repressori . Nämä tulokset ovat merkittävä edistysaskel ymmärtääksemme mekanismeja, joilla Lymen taudin spirokeetta säätelee OspC:n tuotantoa.

TÄRKEÄÄ Borrelia burgdorferi sensu lato vaatii pinnalle altistettua OspC-proteiiniaan infektion aikaansaamiseksi ihmisissä ja muissa selkärankaisissa isännissä. Bakteerit, jotka joko eivät tuota OspC:tä siirron aikana tai eivät tukahduta OspC:tä tartunnan toteamisen jälkeen, poistetaan nopeasti isännästä. Tässä tunnistimme borreliaalisen proteiinin, Gac, jolla on ensisijainen affiniteetti ospC-promoottoriin ja 5' viereiseen DNA:han. Biokemiallisten analyysien ja geneettisesti manipuloitujen bakteerien tutkimusten yhdistelmä osoitti, että Gac on ospC :n transkription repressori. Tämä on merkittävä edistysaskel sen ymmärtämisessä, kuinka Lymen taudin spirokeetta hallitsee olennaisen OspC-virulenssitekijän tuotantoa ja tunnistaa uuden kohteen ennaltaehkäiseville ja parantaville hoidoille.

JOHDANTO
Lymen taudin spirokeetta, Borrelia burgdorferi sensu lato , tarvitsee OspC - proteiiniaan selkärankaisten tartunnan alkuvaiheessa, ja mutanttibakteerit, jotka eivät pysty tuottamaan tätä lipoproteiinia ulkopinnalleen, eivät pysty käynnistämään infektiota selkärankaisissa ( 1-5 ) . OspC:n tuotanto on tiukasti säänneltyä. B. burgdorferi sensu lato ruokailemattomien punkkien keskisuolissa ei ilmene OspC:tä ( 6 , 7 ). Kun punkit alkavat imeä isäntäverta, spirokeetat aloittavat OspC:n tuotannon, ja suurin osa niistä tuottaa havaittavissa olevia määriä OspC:tä siirtyessään punkista selkärankaiseen ( 6 , 8–11 ) . ). OspC:n olennaista toimintoa ei tunneta lopullisesti; se voi sitoa punkin syljen proteiinia ja selkärankaisten plasminogeeniä ja täydentää C4b:tä, mutta sillä voi olla lisätoimintoja ( 12-22 ) . Tartunnan saaneet ihmiset ja muut eläimet muodostavat voimakkaita vasta-ainevasteita OspC: tä vastaan ​​muutaman päivän sisällä tartunnasta ( 23–26 ). Samaan aikaan B. burgdorferi sensu lato tukahduttaa OspC : n ilmentymisen, ja spirokeetat, jotka eivät katkaise OspC-synteesiä, puhdistetaan immunokompetenttien isäntien toimesta ( 2 , 3 , 5 , 27-31 ) . ). Siten OspC:n säätely voi olla erinomainen kohde uusille hoitoaineille B. burgdorferi -infektioiden ehkäisemiseksi ja/tai poistamiseksi .
OspC oli ensimmäinen B. burgdorferi sensu lato -proteiini, joka tunnistettiin säädellyksi luonnollisen punkki-selkärankaisen infektiosyklin aikana ( 6 ). Kuten edellä todettiin, OspC:tä ei ilmene ruokailettomissa punkeissa, mutta se ilmentyy voimakkaasti ruokailevissa punkeissa ja selkärankaisten tartunnan varhaisimpien vaiheiden aikana ( 6 , 8 ). Säädeltyä tuotantoa voidaan myös manipuloida viljelmässä bakteereilla, joita kasvatetaan 23 °C:ssa, pH = 7,5, tai elatusaineilla, jotka tuottavat hitaita replikaatio nopeuksia, tuottaen alhaista tai ei ollenkaan OspC:tä, kun taas proteiini ekspressoituu voimakkaasti siirrettyään näistä olosuhteista 35 °C:seen. C , pH = 6,5 tai täydellinen elatusaine ( 6 , 32-34). Vielä ei tiedetä, kuinka B. burgdorferi sensu lato tulkitsee näitä viljelyolosuhteita OspC-tasojen moduloimiseksi, mutta ne tarjoavat kätevän tavan arvioida borreliaalisia säätelymekanismeja.

Jatta1001
Viestit:838
Liittynyt:Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta:Pyhtää

Re: Borrelia bakteerin pintaproteiinit OspA, OspB, OspC jne.

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Ke Tammi 31, 2024 19:53

https://journals.asm.org/doi/10.1128/ms ... 5PIEecNK-0

Bakteriologia
Havainto
11. joulukuuta 2023

Systeeminen lähestymistapa ei-runsaisten immunogeenisten proteiinien tunnistamiseen Lymen taudin taudinaiheuttajissa
DOI : https://doi.org/10.1128/msystems.01087-23

ABSTRAKTI
Borrelia burgdorferi , Lymen taudin patogeeni, tuottaa eri tavalla monia ulkopinnan proteiineja (Osp), joista osa edustaa runsaimpia kalvoproteiineja, kuten OspA, OspB ja OspC. Viljellyissä bakteereissa nämä proteiinit voivat muodostaa huomattavan osan solun tai kalvon kokonaisproteiineista, mikä asettaa haasteita sellaisten proteiinien tunnistamiselle ja analysoinnille, joita ei ole runsaasti ja jotka voisivat toimia uusina patogeenien havaitsemismarkkereina tai rokoteehdokkaina. Tässä esittelimme sarjamutaatioita näiden runsaiden Osps:ien poistamiseksi ja loimme B. burgdorferi -mutantin, josta puuttui OspA, OspB ja OspC tarttuvaan 297-isolaatin taustaan, nimetty Osp ABC -mutantiksi . Verrattuna vanhempien isolaattiin, mutantti ei heijastanut kasvuvirheitä viljelyalustassa, mutta osoitti edustavien testattujen geenien erilaista mRNA-ilmentymistä solu- ja kalvoproteiiniprofiilien karkeiden muutosten lisäksi. Osp ABC − mutantin differentiaalisesti havaittavissa olevien proteiinipitoisuuksien analysointi villityyppiin verrattuna kaksiulotteisella geelielektroforeesilla ja sitä seuranneella nestekromatografia-massaspektrometrialla tunnisti myös useita spirokeettiproteiineja, joissa hallitsevat funktionaaliset proteiinit. kalvonkuljettajina, chaperoneina ja aineenvaihduntaentsyymeinä. Tuotimme rekombinanttimuotoja kahdesta näistä edustetuista proteiineista, BBA34 ja BB0238, ja osoitimme, että nämä proteiinit ovat havaittavissa spirokeettiinfektion aikana Lymen borrelioosin punkkivälitteisessä hiirimallissa ja toimivat siten infektion mahdollisina antigeenisinä merkkiaineina.

MERKITYS
Esillä olevassa käsikirjoituksessa käytettiin systeemistä lähestymistapaa sellaisten ei-runsaisten proteiinien tunnistamiseksi viljellyssä Borrelia burgdorferissa , jotka ovat muuten naamioituneita tai piilotettuja runsaiden Osp:iden, kuten OspA:n, OspB:n ja OspC:n, ylivoimaisen läsnäolon vuoksi. Koska nämä Osp:t joko puuttuvat tai ilmentyvät ohimenevästi nisäkkäissä, suoritimme proof-of-concept-tutkimuksen, jossa niiden poistaminen mahdollisti muuten vähemmän runsaiden antigeenien analysoinnin OspABC-puutteellisissa mutanteissa ja tunnisti useita immunogeenisiä proteiineja, mukaan lukien BBA34 ja BB0238. Nämä antigeenit voisivat toimia uusina rokoteehdokkaina ja/tai Lymen borrelioosin geneettisinä markkereina edistäen uutta tutkimusta Lymen taudin kliinisen diagnoosin ja ehkäisyn alalla.

Vastaa Viestiin