Homeopaattinen ennaltaehkäisy ja hoito

Valvojat:Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Waltari

Vastaa Viestiin
soijuv
Viestit:3040
Liittynyt:Ke Tammi 21, 2009 14:16
Homeopaattinen ennaltaehkäisy ja hoito

Viesti Kirjoittaja soijuv » Ke Helmi 20, 2019 08:58

Punkki- ja kyykausi on alkanut – oletko valmis? Keväisen luonnon heräävä kauneus kätkee syliinsä nämä koiran ulkoiluttajan kannalta ei-niin toivotut luontoilmiöt. Tässä muutama vinkki, luontaisista suojautumisvaihtoehdoista koirasi ja itsesi turvaksi.
Punkkihavaintoja koirien turkkien uumenista tulee esiin kiihtyvällä tahdilla, liki päivittäin. Vähälumisen maan aikana olleen kovan pakkasen sanotaan vaikuttaneen talvehtivaan punkkikantaan eläinten omistajien kannalta suotuisasti. Nähtäväksi jää, pitääkö tämä paikkansa. Yhtäkaikki ranta-alueiden ja peltoaukeamien punkkikanta tulee aiheuttamaan huolta ja borrelioosin pelkoa.

Valkosipulin, tai luontaistuotekaupasta saatavan hajuttoman valkosipulivalmisteen lisääminen ruokaan kannattaa aloittaa jo muutama viikko ennen punkkikauden alkua ja jatkaa päivittäin läpi koko kesän. Yleiskunnon ja immuunipuolustuksen ylläpito laadukkan ja monipuolisen ravinnon lisäksi edesauttaa kesäkauden haasteista selviämistä.

Luontaisen punkkikarkoitteen voi helposti tehdä suihkepulloon eteerisistä öljyistä sekä vesi – omenaviinietikka – vihreä tee -seoksesta. Eteeristen öljyjen sekoitukseen voit valita mm. seetri, basilika, citronella, geranium, kataja, laventeli, thuja, mänty, valkosipuli, minttu. Emulgoi eteeriset öljyt ensin omenaviinietikkaan, pieneen määrään manteliöljyä, hunajaa tai kermaa, jotta ne sekoittuvat veteen. Suodattamaton omenaviinietikka ja vihreä tee hoitaa ihon pHta ja helpottaa mahdollisia kutinoita.

Suihkeessa olevat eteeriset öljyt haihtuvat iholta lenkin aikana – eli koira kannattaa suihkuttaa ulkona kauttaaltaan aina lenkille lähtiessä! Samaa suihketta voit käyttää tarvittaessa myös itse. Tarkista koirasi läpi aina ulkoilusessioiden päätteeksi. Suihkeen vaikutuksesta saat punkit helposti kiinni turkin pinnalta. Mahdolliseen punkinpuremaan voit punkin poistamisen jälkeen laittaa tipan eteeristä laventelia (muita eteerisiä ei ole syytä laittaa iholle suoraan sellaisenaan).

Halutessasi välttämättä käyttää niskaliuoksia punkkien torjuntaan, tarkista ensin, että valitsemasi tuote

ei sisällä cyphenothriiniä, permethriiniä
minimoi kerta-annosmäärä
lue tarkkaan haittavaikutuslista
tarkkaile eläimesi iho- (kutina, punoitus, karvanlähtö, haavaumat, paiseet), suolisto- (oksentelu, ripulointi, kuolaaminen) ja hermosto-oireiluja (uupumus, levottomuus, tasapainohäiriöt, liikkumisongelmat, tärinät, kramppikohtaukset)
Valitse tuote,

joka on luontaisista ainesosista tehty
jossa ei ole käytetty synteettisiä kemikaaleja
jonka nuoleminen ei aiheuta pienintäkään myrkytysvaaraa
jota voidaan käyttää päivittäin
joka ei aiheuta varotoimia pienten lasten, uimavesien, petivaatteiden tms kanssa
joka ei värjää turkkia
Mikäli koirasi saa iho-, suolisto-, hermosto- tai muita poikkeavia oireita käyttämäsi punkkikarkotteen jälkeen, on käynti eläinhomeopaatilla paikallaan kehon elinjärjestelmien palauttamiseksi normaalitilaan.

Itsehoidossa voit auttaa eläintäsi pureman jälkeisellä kerta-annoksella homeopaattista Ledumia. Suurten punkki-ilmentymien alueilla vieraillessasi voi kerta-annos ennakkoon annettua homeopaattista Sulphur, Staphisagria tai Ledum lääkeainetta lieventää mahdollisen pureman aiheuttamaa oireilua tai allergisia reaktioita, mutta niistä ei ole ehkäisemään itse puremia.

Kyyn puremia on kevään aikana ilmennyt jo useita. Kissat saavat useimmiten puremat käpäliinsä, siinä missä koirilla purema useimmiten osuu kuonoon tai raajoihin. Kyyn puremiin on aina syytä suhtautua vakavasti, mutta keväisin ne ovat erityisen voimakkaita. Pureman jälkeen tärkeintä on pitää koira mahdollisimman liikkumattomana myrkyn leviämisen hidastamiseksi ja suunnistaa suorinta tietä suoraan eläinlääkäriin.

Valitettavasti kyynmyrkynvasta-ainetta ei tälle kesälle ole lehtiuutisten mukaan saatavilla. Kun tämän lisäksi pitää mielessä, että kyytabletin antaminen voi vain pahentaa tilannetta ja aiheuttaa pysyviä munuaisvaurioita, tuntuvat omat vaikuttamismahdollisuudet pureman jälkeen varsin pieniltä! Parhaiten nopeutat hoitoa ja vältät turhan aikaiset kotiuttamiset, kun paikallistat kyyn purujäljet jo matkalla eläinlääkärille.

Homeopaattisista kesäkauden lenkeillä kannattaa aina pitää taskussa Vipera ja Ledum. Näin sinulla on ensiaputyökalut aina ulottuvillasi ja voitat eläinystävällesi tärkeitä lisäminuutteja ennen eläinlääkärille pääsemistä. Viperaa voit antaa tapahtumapaikalta lähtien vartin välein, kunnes pääset eläinlääkärin hoitoon. Mikäli kyynpurema alkaa turvota ennen määränpäätäsi, voit antaa annoksen pari Ledumia Vipera-annosten välissä.
https://vitalvision.fi/punkit-ja-kyyt-h ... evaan.html

Vastaa Viestiin