AUTOIMMUNITEETTI HAVAITTU LYMEN NIVELTULEHDUSPOTILAILLA JOILLA ON ERITYISIÄ GEENIVERSIOITA

Asiantuntijana Soile Juvonen TTT

Valvojat: Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit: 934
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

AUTOIMMUNITEETTI HAVAITTU LYMEN NIVELTULEHDUSPOTILAILLA JOILLA ON ERITYISIÄ GEENIVERSIOITA

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » To Syys 07, 2023 18:25

https://lymediseaseassociation.org/news ... ItDnZIV1SU

​Alleeli = Geenin versio. Yhdellä geenillä on useita mahdollisia alleeleja. Jotkin alleelit ovat toimivia, toiset taas viallisia.​​

Autoimmuniteetti havaittu Lymen niveltulehduspotilailla, joilla on erityisiä alleeleja

6. syyskuuta 2023
The Journal of Clinical Investigation(Kanjana, K., et al.) 07.20.2023 "Autoimmuniteetti nivelkalvon ekstrasellulaarisia matriksiproteiineja kohtaan potilailla, joilla on postinfektiivinen Lymen niveltulehdus." Tässä tutkimuksessa tutkijat käyttivät immunopeptidomiikkaa (uusi tekniikka antigeenien arvioimiseksi organismeissa) havaitakseen "HLA-DR:llä esiteltyjä peptidejä nivelkudoksesta" potilaiden alaryhmässä, jolla oli postinfektiivinen Lymen niveltulehdus, ja havaitsivat myös mahdollisia Borreliella burgdorferi -jäljityksiä ( Bb-mimic) epitoopit. Tutkijat tunnistivat edelleen T- ja B-soluvasteita näille peptideille/proteiineille; ja potilaat, joilla oli "autoreaktiivisia T-soluvasteita", osoittivat HLA-DRB1*04- tai -DRB1*1501-alleeleja merkittävästi useammin, samoin kuin pitempikestoinen niveltulehdus. Bb-spirokeettien testaus näiden potilaiden nivelkudoksessa osoitti myös negatiivisia viljely- ja PCR-tuloksia.

Kirjoittajat ehdottavat, että nämä autoimmuunivasteet ovat tärkeä osa taudin patogeneesiä, joka perustuu solunulkoisen matriisin (ECM) autoreaktiivisten T-solujen ja tiettyjen HLA-DR-alleelien välisiin korrelaatioihin näillä potilailla sekä Th1-fenotyypin ja pitkäaikaisen Lymen niveltulehduksen välillä. . He ehdottavat, että näiden T- tai B-soluvasteiden tunnistaminen voi tarjota biomarkkereita, jotka auttavat erottamaan Lymen niveltulehduksen tarttuvan ja infektion jälkeisen vaiheen.

Tutkijat ehdottavat, että tämän tutkimuksen tulokset tukevat näiden potilaiden hoitoa DMARD-lääkkeillä (sairautta modifioivat lääkkeet niveltulehduksen etenemisen hidastamiseksi), mukaan lukien metotreksaatti ja/tai tuumorinekroositekijän (TNF) estäjät (lääkkeet, jotka estävät tulehdusvasteen TNF:lle) ja voivat antaa lisätietoa muista kroonisista tulehduksellisista niveltulehduksista.

Lisätietoja:
Lue Journal of Clinical Investigationin artikkeli
Lue lisää LDA-artikkeleita Lymen niveltulehduksesta

Vastaa Viestiin