"Lymen kaappaama": Quebecin kuolemansyyntutkija vaatii tutkimusta itsemurhasta

Borrelioosiin sairastuneiden henkilökohtaisia kokemuksia taudista ja sen hoidosta.

Valvojat:Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Waltari, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit:875
Liittynyt:Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta:Pyhtää
"Lymen kaappaama": Quebecin kuolemansyyntutkija vaatii tutkimusta itsemurhasta

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Su Loka 16, 2022 17:39

https://www.lymedisease.org/quebec-coro ... r-inquiry/

Lyme kosketti
Dorothy Kupcha Leland
28.9.2022

"Lymen kaappaama": Quebecin kuolemansyyntutkija vaatii tutkimusta itsemurhasta

Lymen taudin kanssa taistelevan nuoren naisen itsemurha herätti äskettäin kansainvälistä huomiota, kun hänen isänsä, kuuluisa kanadalainen liikemies, jakoi uutisen LinkedInissä.

Alain Champagne, Jean Coutu Groupin, Quebecin apteekkiketjun, toimitusjohtaja ja presidentti, julkaisi seuraavan:
”Raskain sydämin (ja edelleen shokissa) kerron traagisen uutisen, että kultaseni Amelie (22) riisti henkensä viime sunnuntaina… Olimme todistajia, kuinka haastavaa hänen elämästään oli tullut hänen kohdatessaan kehittyviä Lymen taudin oireita (vuosia kestäneen lääketieteellisen virheen ja vihdoin positiivisen testin jälkeen Yhdysvalloissa viime kesäkuussa, ajan mittaan ja viimeaikaisista hoidoista huolimatta tauti oli kehittynyt paljon pidemmälle kuten lukuisat fyysiset oireet ja vaikutti nyt vakavasti hänen aivoihinsa) . Ajan myötä Lyme pohjimmiltaan kaappasi hänet."

Nyt CBC News raportoi, että Quebecin pääkoroneri on määrännyt julkisen tutkimuksen Amelien kuolemasta.

Champagne kertoi haastattelijalle, että hänen tyttärensä oli kärsinyt merkittävistä unihäiriöistä ja kuuloharhoista. Hän sanoi, että hänen persoonallisuutensa oli muuttunut hänen kuolemaansa edeltäneiden viikkojen aikana.
Perheen mökillä tehdyn itsemurhayrityksen jälkeen Champagne kertoi, että hänen tyttärensä vietiin Hôtel-Dieu-sairaalaan, joka on opetussairaala Quebec Cityssä. Champagne sanoi kuitenkin, että sairaalan henkilökunta kertoi hänelle, että hänen tyttärensä tilanne oli vakiintunut eikä hän ollut vaaraksi itselleen.
Amelie kotiutettiin ilman hoitoa ja riisti henkensä pian sen jälkeen.

Quebecin eroava terveys- ja sosiaaliministeri Lionel Carmant sanoi haastattelussa, että tätä tilannetta ei voida hyväksyä.
”Siksi olemme pyytäneet kuolinsyyntutkinnan, jotta selvittäisimme mitkä käytännöt aiheuttivat tämän, missä järjestelmä epäonnistui ja mitä on muutettava. Ja me muutamme sen", hän sanoi.

TOUCHED BY LYME on kirjoittanut Dorothy Kupcha Leland, LymeDisease.org:n hallituksen puheenjohtaja. Hän on yksi kirjoittajasta julkaisussa When Your Child Has Lyme Disease: A Parent's Survival Guide . Ota yhteyttä häneen osoitteessa dleland@lymedisease.org .

Vastaa Viestiin